- “Turlama Tekniği” : 1. Turda normal, kolay ve çok kolay sorular çözülerek testin %70’ini rahatlıkla yapılabilir. 2. Turda puanını öğrenci daha da arttırabilme şansına sahiptir. Birinci turda bütün soruları incelemiş olursunuz.
- Turlama tekniğinde önce bildiğiniz soruları yapmaya başlamanız anlamına gelir.
- Soruları çözerken bilemediğiniz soruların yanına “?,*,+,-,o” vb işaretler konulabilir. Böylece birinci turda yapılmayan sorular ikinci turda çabuk fark edilir.
- Zor sorularla savaşmayın. Zaman kaybetmeyin. İkinci tura bırakın. Turlama tekniğinde hata yapma olasılığın azalır ve zaman kazanırsın.

- Bazen üst üste yapamadığınız sorular denk gelebilir. Hemen moralinizi bozmayın. Bu durum çoğu zaman kitapçık türünden kaynaklanır. Bazen de üst üste kolay sorular gelebilir.
- Soruyu okuyup anlamaya daha sonra cevabı düşünmeye çalışın. Anlamadan cevabı düşünmeyin.
- Soru ne istiyorsa onu cevaplayın. Böyle olmaz demeyin.
- Bazen çok kolay sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda böyle kolay sorumu olur diyerek cevabınızı değiştirmeyin.
- Uzun sorulardan korkmayın. Uzun sorular daha fazla ipucu anlamına gelir. Uzun sorular kolay sorulardır.
- Paragraf tipli sorularda genellikle paragraftan önce soru kökünün okunması paragrafın ikinci kez okunmasını engeller. Soru kökünü okuyan zihin, paragrafı okurken cevabı bulmaya çalışır.
- Test çözerken sorunun doğru cevabını bulmak kadar önemli bir diğer olay da cevap olamayacak şıkların tespit edilmesidir. Yanlış şıkları elemek doğru cevabı bulmanızı kolaylaştırır.
- Soru içinde geçen ipuçlarından yararlanın. Bunlar; altı çizili, koyu puntoyla yazılmış, “tırnak içinde,” değildir, olamaz, her zaman, hiç bir zaman, bütün, zaman zaman, yoktur, vardır, birbirinden farklı, birbirine benzer, eşdeğer, birden fazla, ayrı ayrı, iç içe, yan yana , ikisi bir arada, ana düşünce, yan düşünce, benzer düşünce , asla, genellikle, çoğu, vb. ipuçlarıdır.
- Bazen bütün şıkları okumadan a, b, c şıklarını okuduğumuzda bu cevap doğru diyerek zaman kazanmak için işaretleriz. Bütün şıkları okuduktan sonra cevabını işaretleyin. Zaman kazanmak isterken yanlış cevaplayabilirsiniz. Bazı sorular sizden doğru cevabı değil en doğru cevabı ister.
- Soruları çözerken dudak kımıldatarak okumayın. Hızınızı düşürür.
- Her deneme sınavından sonra hangi tür soruları yanlış cevapladığınıza bakın.(değildir’li, uzun paragraflı sorular vb.) bu tür testleri çözün.
- Soruda her kelimenin altını çizmeyin. Bu size zaman kaybettirir. Size göre önemli kelimelerin altını çizin.
- Yapılan araştırmaya göre ilk 15 dakika en fazla yanlış yapma olasılığına sahip olduğunuz süredir. Bunun nedeni ilk dakikalar dikkatin dağınık olduğu, kaygının yüksek olduğu zaman dilimi olduğu içindir. Bütün soruları çözdükten sonra tekrar ilk sorulara dönüp kontrol edin.
- Deneme sınavlarında yüksek netler yapmak moralinizi yükseltir. Ama burada yüksek net yapmak kadar yanlış yaptığınız soruları inceleyerek eksikliklerinizi gidermektir. Eksikliklerinizi tamamlayarak bir dahaki denemede aynı konularda yanlış yapmamak gerekir.
- Soru çözümünden sonra yanlış yaptığınız, boş bıraktığınız soruları inceleyerek hatanın bilgi eksikliğinden mi, yanlış bilgiden mi yoksa dikkatsizlikten mi kaynaklandığını tespit ederek çalışmalarınıza yön verin.
- Sayısal soruları çözerken mutlaka kalem kullanın. Zihinden yaparken hata yapabilirsiniz.
- Kendinizi en iyi gördüğünüz dersten soruları çözmeye başlayın. Böylece sınav kaygınız azalacaktır.
- Soruları cevapladıktan sonra kodlama en önemli konudur. Soruyu çözmek kadar önemlidir. Alıştığınız tarzda kodlama yapın. Sınav sırasında kodlama şeklinizi değiştirmeyin, kaydırma yapabilirsiniz.
- En iyi kodlama şekli soruyu çözdükten sora işaretleme yapmadır. Bu durumda zihniniz bir sonraki soruya hazırlanır. Biraz dinlenir.
- Zamana dikkat edin. Her sorunun altını çizmek, soru ile savaşmak, dudak oynatarak okumak size zaman kaybettirir.
- Her gün soru çözün ve her 15 günde bir günlük çözdüğümüz soru sayısını 10-15 soru artırın.
- Yeni öğrenilen konularda kolaydan zora doğru sorular çözülmelidir.
- Mümkün olduğu kadar farklı kaynaklardan soru çözülmesinde fayda vardır.
- Evde yapılan çalışmalarda da sınav süresine riayet edilmelidir.
- Hiçbir bilgi sahibi olunmayan soruların boş bırakılması alışkanlık haline getirilmelidir.
- 3 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü kadar her yanlış 0,33 doğruyu götürdüğü, 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü kadar her yanlışın 0,25 doğruyu götürdüğü unutulmamalıdır.
- Belirli aralıklarla zamanı kontrol edin. Örneğin 30 dakikada bir.
- Deneme yaparken de gerçek sınavda da süre bitmeden salonu terk etmeyin. Son saniyeye kadar kullanın.
- Test hızınızı konu tekrarıyla değil, soru çözerek arttırabilirsiniz. Hazırlık döneminde çok sayıda soru çözmeye gayret edin.
- Paragraf soruları:
- Cevabı paragrafta bulunan sorular; en kolay soru tipidir. Paragraf dikkatle incelendiğinde çözülmemesi imkânsız denilebilir.
- Sadece ön bilgi amacıyla verilip bizlerden yorum istenen sorular; bu sorularda paragrafla seçenek arasında bağlantı kurulması gerekmekte ve yorum gücümüz zorlanmaktadır.